Home » over ons

over ons


Het begon allemaal in 2004. In het keukentje in de eerste winkel in Aken, Duitsland, maakten we heerlijke warme chocomelk. Die maakten we zelf, want de lekkerste, die hadden we nog nergens gevonden. Zelf aan de slag dus. Elke dag. Altijd een andere smaak proberen. En de grote hotpots weer poetsen, aan het einde van iedere dag. ‘Dat moet toch anders kunnen’, dacht Toussaint. ‘Daar moet toch een eenpersoons-portie voor te bedenken zijn…’

En daar was ie: de Hotchocspoon. Een lekkere brok chocolade aan een lepel die je door de warme melk roert. Zalig! Dat vonden meer mensen. Dus moesten we aan de bak. Spoons maken alsof ons leven er vanaf hing. Zo is Chocolate Company ontstaan. Eerst met één nieuwe CHCO winkel in Maastricht, nu zwerven onze heerlijkheden over de hele wereld. Van Nederland tot Japan en van Zweden tot Canada. De Hotchocspoon blijft onze trots en lieveling, maar ons assortiment is flink uitgebreid. Want chocolade, die moet overal in zitten vinden wij!

Enjoy a Hotchocspoon
Chocolate Company kreeg veel fans! Bij onze start konden we hier alleen maar van dromen. We groeiden dan ook flink uit onze jas. Om aan ieders wens te kunnen blijven voldoen, bouwden we in 2009 in Kerkrade, Nederland, onze nieuwe chocoladefabriek. Fabriek, we vinden het een vervelend woord, want we maken nog elke dag alles zelf. Tientallen handjes die de houten lepel insteken, versieringen keurig netjes neerleggen en de flikjes bestrooien. Vakmanschap, ervaring en heel veel energie waaien door de chocoladefabriek. Wat er ook gemaakt wordt, van spoon tot bar en van dip tot brownie, het gaat langs de strenge blik van Toussaint, onze Sjakie.

Atisanaal

Chocolate Company

Wiebachstraat 27

6466 NG  Kerkrade

Nederland 


Tel: +31 45 405 5030 

email: [email protected]m

Facebook